top of page

Onze Lesgevers

Professor Golfinho

 

Professor Golfhinho is geboren op 30 september 1980 te Leuven. Hij studeerde sport en lichamelijke opvoeding en heeft het diploma behaald van Crossfit Level 3 Trainer.

Al van kinds af is hij gefascineerd door gevechtskunsten.

In 1991 introduceerde zijn karate-leraar, Luc Galmart, Capoeira aan hem. Al snel was hij helemaal weg van deze interessante, toen nog heel onbekende, gevechtskunst. In 1993 begon hij op regelmatige basis Capoeira te beoefenen.

Van 1993 tot 1997 trainde hij met Braz, een leerling van Mestre Ray. Maar ook andere Mestres uit Brazilië, zoas Mestre Ray, Niltinho, Negativo en Dendê kwamen naar België om hun kennis door te geven.

Al deze Mestres hebben invloed gehad op de Capoeira die Professor Golffinho vandaag speelt. Desalniettemin is het Mestre Ray die niet alleen Golfinho, maar ook de groep Oficina da Capoeira oriënteert.

Graduado Espantado

 

Espantado is geboren op 28 juli 1987. Als 19-jarige student kwam hij via de KULeuven in contact met Capoeira. Het was en is nog steeds Professor Golfinho die aldaar de lessen geeft. Espantado kreeg al snel de smaak te pakken en miste zelden een training of evenement.

In 2014 reisde hij naar Belo Horizonte, de bakermat van Oficina da Capoeira. Daar kreeg hij van de Mestre van de groep, Mestre Ray, zijn blauwe koord. Sinds die dag kan hij trots de titel van 'Graduado' dragen.

 

48414304_10156975559698185_4123027617563
Graduado Gafanhoto

 

Naast zijn job als goede huisvader en bedrijfsleider van een bloeiende IT-zaak (HR-Rail) vindt Gafanhoto nog de tijd om zich toe te wijden op Capoeira.

In 2018 behaalde hij de titel "Graduado" in Belo Horizonte, Brazilië.

 

Graduado Gladiador

 

Gladiador is geboren in Aarschot. Hij behaalde in 2008 zijn licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen. Hij volgde eveneens een specifieke lerarenopleiding aan de KULeuven. 

Het is via de KUlevuen dat ook Gladiador in contact kwam met Capoeira en dus ook met Professor Golfinho. 

Om zijn grenzen te verleggen is hij al een aantal keer naar de hoofdacademie in Belo Horizonte, Brazilië geweest.

Luana.jpg
Monitora Lua

Lua is geboren op 13 augustus 2003. Zij is de dochter van Professor Golfinho en heeft Braziliaanse roots. Het spreekt dus voor zich dat zij in de wieg gelegd is voor deze bewegingskunst.

Ze behaalde het attest van monitor in het jeugdwerk in 2019 en is 

Monitora Lua geeft met volle overgave op zondagvoormiddag Capoeira-lessen voor de kinderen.

bottom of page