top of page

Onze Lesgevers

Dank zij onze toegewijde lesgevers gaan onze lessen onverstoord door...

Professor Golfinho

 

Geboren op 30 september 1980 te Leuven. Heeft sport en Lichamelijke opvoeding gestudeerd en heeft het diploma behaald van Crossfit Level 2 trainer.

Al sinds jongs af aan was hij gefacineerd door gevechtskunsten. In 1991 introduceerde zijn karate-leraar, Luc Galmart hem aan de Capoeira. Al snel was hij helemaal weg van deze interessante gevechtskunst toen nog heel onbekend. In 1993 begon hij op regelmatige basis deze gevechtskunst te beoefenen.

In 1993 tot 1997 trainde hij met Braz een leerling van Mestre Ray. Maar ook de mestres van de toenmalige groep met name Mestre Ray, Niltinho, Negativo en Dendê kwamen naar België voor hun kennis door te geven.

Al deze Mestres hebben wel invloed gehad op de Capoeira die hij vandaag speelt maar Mestre Ray is de persoon die niet alleen Golfinho maar ook de groep Oficina da Capoeira orienteerd.

Graduado Espantado

 

Espantado geboren 28 juli 1987 is Capoeira beginnen trainen in 2006 met Golfinho aan de KULeuven. Hij kreeg al snel de smaak te pakken en miste zelden een training of een evenement. Na met de Capoeira Europa te hebben doorgereisd ging hij in 2014 naar Belo Horizonte waar hij de blauwe koord van gegradueerde leerling kreeg van Mestre Ray, de stichter van de groep Oficina da Capoeira.

 

48414304_10156975559698185_4123027617563
Graduado Gafanhoto

 

Naast zijn job als goede huisvader en bedrijfsleider van een bloeiende IT-zaak (HR-Rail) vindt Gafanhoto nog de tijd om zich toe te wijden op Capoeira.

In 2018 behaalde hij de titel "Graduado" in Belo Horizonte, Brazilië.

 

Graduado Gladiador

 

Geboren in Aarschot studeerde Lichamelijke Opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KULeuven. In 2008 studeerde hij af.

De laatste 2 jaar volgde hij een specifieke lerarenopleiding.

Via de KUlevuen kwam hij in contact met Capoeira, in 2004 begon hij met Golfinho te  trainen. Om zijn grenzen te verleggen is hij al een aantal keer naar de hoofdacademie in Belo Horizonte, Brazilië geweest.

Luana.jpg
Monitora Lua

Met haar braziliaanse roots en zowel haar vader als haar oom en tante die professioneel bezig zijn met Capoeira is zij in de wieg gelegd voor deze bewegingskunst.

Haar jeugdige leeftijd heeft haar verantwoordelijkheidszin nooit in de weg gestaan. Zo heeft ze op haar 16de een opleiding gedaan als monitor van speelpleinen. Het spreekt voor zich dat ze heel goed met de kleinste in de groep over weg kan. 

bottom of page